Wonen in Maastricht

Een bruisende en bourgondische stad aan de Maas. Maastricht kenmerkt zich door eeuwenoude, charmante wijken en historische panden. De oude binnenstad staat bol van de historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. In de kleine, oude straatjes bent u verzekerd van urenlang winkelplezier in de vele boetieks, winkels en galerieën.  

Charmant Maastricht

Maastricht kent veel culinaire hotspots; menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid aan één van de vele pleinen die de stad rijk is. Kunst, cultuur en uitgaan, zoals bruisende festivals en spraakmakende exposities, staan dagelijks op de agenda. In de wijken leert u de andere kanten van Maastricht kennen. De Franse sfeer van het Jekerkwartier, de moderne architectuur van Céramique of juist het ruige industriële karakter van het volop in ontwikkeling zijnde Sphinxkwartier. 

De Groene Loper

De afgelopen jaren is een gloednieuwe wijk in Maastricht ontstaan: de Groene Loper. De twee kilometer lange Groene Loper loopt over de nieuwe A2-tunnel en is van alle kanten goed bereikbaar. Omgeven door groen en ruimte, met brede lanen, is de Groene Loper een oase van rust met het levendige stadscentrum om de hoek. Met tal van fijne plekken, gezellige winkels en restaurants, biedt de Groene Loper volop ruimte om naast wonen ook te kunnen genieten. Middels de ruim opgezette wandel- en fietspaden zijn er tevens uitstekende verbindingen om per fiets of te voet diverse faciliteiten in de buurt, zoals winkels, het NS-treinstation of het centrum, makkelijk te bereiken. Wilt u ontspannen in de natuur? Trek erop uit in het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap! 

Wat Maastricht uniek maakt

Maastricht omarmt je. De stad is stijlvol, de inwoners hartelijk, de historie rijk en de ligging in het hart van de Euregio fantastisch. Kortom, Maastricht is een plek waar u zich direct thuis zult voelen.