Beschikbaarheid

Op de website onder het kopje ‘beschikbaarheid’ vindt u een overzicht van beschikbare appartementen. Door op het icoontje te klikken komt er een pop-up venster waarop vermeld staat per welke datum het betreffende appartement beschikbaar is.

Op de website worden onder het kopje ‘beschikbaarheid’ zowel appartementen weergegeven die per direct beschikbaar zijn als appartementen die op (korte) termijn beschikbaar komen. Indien u in aanmerking wilt komen voor een appartement dat op termijn beschikbaar is dan kunt u zich voor dit appartement inschrijven door het indienen van het ingevulde inschrijfformulier en de gevraagde bijlagen. Indien u in aanmerking komt voor een appartement plannen wij een kennismaking, dan wel bezichtiging met u in. Indien u wordt goedgekeurd als huurder zal de huurovereenkomst opgemaakt en ondertekend worden, zodat u er van verzekerd bent het appartement van uw keuze te kunnen huren. Het is op dit moment niet mogelijk om u op een wachtlijst te laten plaatsen.

Huurvoorwaarden

Nee, we hanteren een minimale huurperiode van 4 maanden.

Aangezien de appartementen voor short-stay bestemd zijn is het helaas niet mogelijk om voor een periode langer dan 6 maanden te huren. 

Om in aanmerking te komen voor een appartement worden de volgende eisen gesteld:
• 4 x de huurprijs als bruto salaris;
• arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd waarbij geen sprake (meer) is van proeftijd;
• geen negatieve BKR registratie
• een positieve verhuurdersverklaring

Indien niet aan de (inkomens)eisen wordt voldaan kan een verzoek worden ingediend om alsnog voor een appartement in aanmerking te komen, waarbij aanvullende voorwaarden gesteld kunnen worden (bijvoorbeeld een hogere waarborgsom en/of een garantstelling).

Om in aanmerking te komen dient u de volgende zaken te overleggen:
• volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier (klik hier om te downloaden);
• kopie legitimatiebewijs (origineel in te zien bij ondertekening huurovereenkomst);
• kopie loonstroken van de laatste 3 maanden (indien deze niet aanwezig zijn kopie van de arbeidsovereenkomst);
• ingevulde en ondertekende werkgeversverklaring;
• indien iemand geen werkgever heeft een kopie jaaropgave van het inkomen;
• kopie bankafschrift waarop zichtbaar moet zijn: het rekeningnummer, naam rekeninghouder en storting laatste salaris;
• kopie bankpas van de bankrekening waarop salaris gestort wordt;

 Zowel de aanvrager als een eventuele partner dienen bovenstaande gegevens bij te voegen.

Bij verhuur wordt een waarborgsom gevraagd van 2 maanden huur. De waarborgsom dient voldaan te zijn voor ingang van de huurovereenkomst en wordt aan huurder teruggestort na een correcte oplevering van het appartement bij beëindiging van de huurovereenkomst.

Dit is helaas niet mogelijk. De appartementen tot 50 m² (type 1 en 2) worden uitsluitend verhuurd aan 1 of 2 personen die samen één huishouden vormen. De appartementen groter dan 50 m² (type 3, 4 en 5) zijn geschikt voor maximaal 4 personen, mits deze personen 1 huishouden/gezin vormen.

Studentenhuisvesting is niet de doelgroep voor dit appartementencomplex. Indien wordt voldaan aan de inkomenseisen is het echter wel mogelijk om als student voor een appartement in aanmerking te komen. Let op, het is niet mogelijk met meerdere mensen een appartement te huren of andere mensen in te laten wonen.

Praktische informatie

Het appartementencomplex is gelegen aan President Rooseveltlaan 171, 6224 CM Maastricht.

• Meubels, stoffering en inrichting;
• Gebruik van een gezamenlijke of eigen (fietsen)berging;
• Servicekosten (voor onderhoud en gebruik van de algemene ruimtes);
• Wifi abonnement;
• Verbruik van water en elektra (incl. verwarming).*

* Het verbruik van water en elektra is gebaseerd op een voorschot van € 100,-/ maand. Bij normaal gebruik van verwarming en elektra is dit toereikend. Indien het daadwerkelijke verbruik hoger is dan genoemd voorschot dan kan een naheffing plaatsvinden.

Bij elke verhuur worden kosten voor een verplichte eindschoonmaak in rekening gebracht. Elke huurder dient het gehuurde appartement zelf te onderhouden, waarvoor schoonmaakspullen in het appartement aanwezig zijn. Na de eindoplevering zal de eindschoonmaak plaatsvinden, waardoor een nieuwe huurder een gepoetst appartement krijgt opgeleverd.
Bij een hoger energieverbruik dan het in de huurprijs inbegrepen voorschotbedrag wordt het meerdere doorberekend. Zie ook de toelichting onder het kopje ‘wat is allemaal inbegrepen bij de huurprijs’. Deze kosten worden in rekening gebracht om te stimuleren dat niet onnodig veel energie wordt verbruikt en daarmee het milieu onnodig wordt belast.
Belastingen die wettelijk gezien voor huurders verplicht zijn.
Benodigde verzekeringen (WA verzekering, verzekering voor eigen spullen).

Indien een appartement niet verhuurd is kan een bezichtiging worden ingepland. Aangezien het regelmatig voorkomt dat alle appartementen verhuurd zijn is het niet altijd mogelijk een appartement te bezichtigen. Ook kan het zo zijn dat u (bijvoorbeeld omdat u vanuit het buitenland naar Nederland komt) niet in de gelegenheid bent om te komen bezichtigen. Wij hebben van elk appartement (op aanvraag) een bezichtigingsvideo beschikbaar. Omdat wij veel waarde hechten aan een persoonlijk contact willen wij u voorafgaand aan het aangaan van een huurovereenkomst graag persoonlijk ontmoeten. Dit kan eventueel ook digitaal (bijvoorbeeld via WhatsApp of FaceTime).

Nee, in het gehele complex en de appartementen zijn huisdieren niet toegestaan.

Nee, het gehele complex is rookvrij. Dit betekent dat zowel in de appartementen als in het gehele complex niet gerookt mag worden.

Een nieuwe huurovereenkomst gaat in per de 1e of 16e van een maand. De oplevering vindt plaats op de ingangsdatum van de huurovereenkomst, tenzij deze dag een zaterdag, zondag of feestdag is. In dat geval vindt de oplevering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Uiteraard is het wel mogelijk dat u zelf extra meubels en/of inventaris aanschaft. Zelf aangebrachte zaken dienen bij beëindiging van de huurovereenkomst verwijderd te worden.

Achter het appartementencomplex zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De huurprijs bedraagt € 100,-/maand. Tevens zijn er parkeerplaatsen beschikbaar op circa 3 minuten loopafstand. Deze parkeerplaatsen kosten € 60,-/maand. Voor de appartementen groter dan 50 m² (type 3, 4 en 5) is het mogelijk een garagebox te huren (de eigen berging komt dan te vervallen). De extra kosten voor een garagebox bedragen € 125,- /maand.

De appartementen groter dan 50 m² (type 3, 4 en 5) zijn voorzien van een eigen afsluitbare berging in de kelder. Deze berging is geschikt voor het stallen van bijvoorbeeld fietsen of het opbergen van spullen. Het is mogelijk in plaats van deze berging een garagebox te huren, waar u zowel uw auto als ook fiets(en) en eventueel spullen kunt plaatsen. De appartementen kleiner dan 50 m² (type 1 en 2) hebben geen eigen berging, maar kunnen gebruik maken van een gezamenlijke (afsluitbare) fietsenberging.

Afwerking en inrichting

De appartementen zijn volledig afgewerkt en ingericht. Onder andere de volgende zaken zijn aanwezig en in de huurprijs inbegrepen:
• zithoek met bankstel, fauteuil en salontafel;
• tv-meubel en televisie;
• eethoek bestaande uit een bar met barkrukken of een tafel met stoelen;
• gordijnen/vitrages/raambekleding en verlichting;
• keuken met vaatwasser, koelkast met vriesvak, kookplaat, afzuigkap, combi-magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker;
• complete keukeninventaris met onder andere: volledig servies, glaswerk en bestek, pannen, keukenhanddoeken;
• slaapkamer met 2-persoonsbed, dekbed, kussens, bedlinnen, kledingkast;
• wasmachine, wasdroger, strijkplank en strijkijzer, droogrek, wasmand;
• badkamer en toilet met accessoires, badlinnen;
• balkon (alleen bij type 3, 4 en 5) met tuinset;
• 2e slaapkamer (alleen bij type 4 en 5) met bureau, bureaustoel en extra kledingkast;
• poetsspullen zoals stofzuiger, dweil/mop.

Het is niet toegestaan iets te wijzigen aan vloerafwerking, muren, raambekledingen en meubels;
Het is niet toegestaan muren/plafonds/meubels etc. te schilderen, te boren of iets op te hangen;
Het is wel toegestaan om extra meubels te plaatsen of persoonlijke spullen aan de inrichting toe te voegen.*

* Bij aanvang van de huur ontvangt de huurder een lijst met de complete inventaris. Bij einde van de huurperiode wordt deze lijst gecontroleerd en dient de volledige inventaris (op dezelfde plek als bij aanvang) aanwezig te zijn. Toegevoegde meubels/spullen dienen verwijderd te zijn.

Interesse?

Heeft u interesse in één van de exclusieve appartementen in De Börgemeister?
Neem dan contact met ons op. Wij streven ernaar u binnen twee werkdagen te antwoorden.